Septembar 22 2015

Mali sajam knjiga u „Ajnfortu“

U Ajnfortu Škole za osnovno obrazovanje odraslih u Somboru, u periodu od 22.09.-26.09.2015. godine, organizovan je "Mali sajam knjiga". Svečanom otvaranju prisudstvovali su Vladislav Živanović, zamenik gradonačelnika, Nemanja Sarač, gradski većnik za kulturu, kao i Aktiv direktora osnovnih škola. Zavod za udžbenike Beograd uručio je Stevanu Oršošu, predstavniku Saveza Romskih nevladinih organizacija ZBO i andragoškom asisentu Škole, 6 kompleta udžbenika za decu polaznika škole. Održana je i prezentacija izdavačke delatnosti Zavoda za udžbenike i Data status-a Beograd.

Večernji program prvog dana Sajma obeležila je promocija knjige poezije nastavnice srpskog jezika Mile Drakulić, "Spisak slutnji". Direktor Škole Vladimir Popović otvorio je veče posvećeno pesmama i ljubavi. U prijatnoj atmosveri i uz muzičku pratnju, autorka je posetiocima pročitala odabrane stihove iz pesama i govorila o procesu književnog stvaranja svog prvenca.

Drugog dana Sajma, mnogobrojni posetioci ljubitelji knjiga imali su priliku da prisustvuju izložbi umetničkih predmeta od keramike Ljubomira Spasića i slika nastalih tehnikom enkaustike Tatjane Dugandžić. Zainteresovani posetioci oprobali su svoje umeće u ovoj zanimljivoj tehnici kroz radionicu u kojoj im je autorka prikazala kako se slikati može i peglom. Dan posvećen najmlađima obeležen je radionicama na engleskom jeziku, tokom kojih su učesnici razbudili svoju maštu i pokazali talenat u kreativnom pisanju, a koji je nagrađen posebnim diplomama.