Mart 31 2016

Obuka prve pomo─çi

 

             U okviru modula Primenjene prirodne nauke u Školi za osnovno obrazovanje odraslih 30.03.2016. godine realizovana je obuka pru┼żanja prve pomo─çi.

Stru─Źni saradnik Crvenog krsta Sombor i instruktor RPPOS Endi Vaš,  ukazao je polaznicima Škole na najva┼żnija pravila prilikom pru┼żanja prve pomo─çi, demonstrirao tehnike vešta─Źkog disanja, postavljanja povre─Ĺenog u pravilan polo┼żaj u besvesnom stanju, zaustavljanja krvarenja... Tako─Ĺe im je predo─Źio koje informacije je neophodno saopštiti Slu┼żbi hitne pomo─çi prilikom prijave hitnog slu─Źaja, te istakao zna─Źaj preciznog i pravovremenog pru┼żanja ovih informacija.

Polaznici su aktivno u─Źestvovali u realizaciji obuke, postavljanjem i odgovaranjem na pitanja, a imali su priliku da se i sami oprobaju u tehnikama pru┼żanja prve pomo─çi na modelu. Kako se sa istim ili sli─Źnim situacijama susre─çu u svom  svakodnevnom  ┼żivotu, polaznici su izneli i razmenili svoja iskustva unutar grupe, te iskazali ┼żelju za nastavkom saradnje Škole sa Crvenim krstom.

 

 

´╗┐