Mart 31 2016

Obuka prve pomoći

 

             U okviru modula Primenjene prirodne nauke u Školi za osnovno obrazovanje odraslih 30.03.2016. godine realizovana je obuka pruĆŸanja prve pomoći.

Stručni saradnik Crvenog krsta Sombor i instruktor RPPOS Endi Vaš,  ukazao je polaznicima Škole na najvaĆŸnija pravila prilikom pruĆŸanja prve pomoći, demonstrirao tehnike veštačkog disanja, postavljanja povređenog u pravilan poloĆŸaj u besvesnom stanju, zaustavljanja krvarenja... Takođe im je predočio koje informacije je neophodno saopštiti SluĆŸbi hitne pomoći prilikom prijave hitnog slučaja, te istakao značaj preciznog i pravovremenog pruĆŸanja ovih informacija.

Polaznici su aktivno učestvovali u realizaciji obuke, postavljanjem i odgovaranjem na pitanja, a imali su priliku da se i sami oprobaju u tehnikama pruĆŸanja prve pomoći na modelu. Kako se sa istim ili sličnim situacijama susreću u svom  svakodnevnom  ĆŸivotu, polaznici su izneli i razmenili svoja iskustva unutar grupe, te iskazali ĆŸelju za nastavkom saradnje Škole sa Crvenim krstom.