Mart 31 2016

Obuka prve pomoći

 

             U okviru modula Primenjene prirodne nauke u Školi za osnovno obrazovanje odraslih 30.03.2016. godine realizovana je obuka pruĹľanja prve pomoći.

StruÄŤni saradnik Crvenog krsta Sombor i instruktor RPPOS Endi Vaš,  ukazao je polaznicima Škole na najvaĹľnija pravila prilikom pruĹľanja prve pomoći, demonstrirao tehnike veštaÄŤkog disanja, postavljanja povreÄ‘enog u pravilan poloĹľaj u besvesnom stanju, zaustavljanja krvarenja... TakoÄ‘e im je predoÄŤio koje informacije je neophodno saopštiti SluĹľbi hitne pomoći prilikom prijave hitnog sluÄŤaja, te istakao znaÄŤaj preciznog i pravovremenog pruĹľanja ovih informacija.

Polaznici su aktivno uÄŤestvovali u realizaciji obuke, postavljanjem i odgovaranjem na pitanja, a imali su priliku da se i sami oprobaju u tehnikama pruĹľanja prve pomoći na modelu. Kako se sa istim ili sliÄŤnim situacijama susreću u svom  svakodnevnom  Ĺľivotu, polaznici su izneli i razmenili svoja iskustva unutar grupe, te iskazali Ĺľelju za nastavkom saradnje Škole sa Crvenim krstom.