April 07 2017

Poseta Sajmu zapošljavanja

Polaznici drugog i trećeg ciklusa Funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih kao i polaznici osmog razreda starog programa posetili su u petak , 7. aprila Sajam zapošljavanja. Posata je realizovana u okviru predmeta Peduzetništvo.

 34. Sajam zapošljavanja je organizovan od strane Somborske filijale Nacionalne sluĹľbe za zapošljavanje (NSZ) u sali Sportskog centra „Soko”. Na Sajmu je uÄŤestvovalo 47 poslodavaca, koji su iskazali potrebu za ukupno 500 radnika. 

Polaznici su ovde imali priliku da se upoznaju sa aktuelnom potraĹľnjom posla  na trĹľištu. TakoÄ‘e su mogli da se oprobaju u konkurisanju na traĹľena radna mesta, apliciranjem i razgovorom sa poslodavcima. Nakon sveobuhvatnog obilaska oni su mogli da steknu uvid da je najviše potreba iskazano za radnicima tekstilne struke, konfekcionarima , obućarima ali drugim kvalifikovanim i nekvalifikovanim radnicima.To im je bio jedan od pokazatelja da se isplati nakon završene osnovne škole ukljuÄŤiti u obuku za jedno od ponuÄ‘enih pomoćnih zanimanja a koje takoÄ‘e nudi NSZ. 

Poseta je završena na obostrano zadovoljstvo i polaznika i nastavnika i u Ĺľelji da se ovakva praksa u nastavi što ÄŤešÄ‡e realizuje