April 07 2017

Poseta Sajmu zapoĆĄljavanja

Polaznici drugog i trećeg ciklusa Funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih kao i polaznici osmog razreda starog programa posetili su u petak , 7. aprila Sajam zapošljavanja. Posata je realizovana u okviru predmeta Peduzetništvo.

 34. Sajam zapošljavanja je organizovan od strane Somborske filijale Nacionalne sluĆŸbe za zapošljavanje (NSZ) u sali Sportskog centra „Soko”. Na Sajmu je učestvovalo 47 poslodavaca, koji su iskazali potrebu za ukupno 500 radnika. 

Polaznici su ovde imali priliku da se upoznaju sa aktuelnom potraĆŸnjom posla  na trĆŸištu. Takođe su mogli da se oprobaju u konkurisanju na traĆŸena radna mesta, apliciranjem i razgovorom sa poslodavcima. Nakon sveobuhvatnog obilaska oni su mogli da steknu uvid da je najviše potreba iskazano za radnicima tekstilne struke, konfekcionarima , obućarima ali drugim kvalifikovanim i nekvalifikovanim radnicima.To im je bio jedan od pokazatelja da se isplati nakon završene osnovne škole uključiti u obuku za jedno od ponuđenih pomoćnih zanimanja a koje takođe nudi NSZ. 

Poseta je završena na obostrano zadovoljstvo i polaznika i nastavnika i u ĆŸelji da se ovakva praksa u nastavi što češÄ‡e realizuje